Sediu
Str. Libertății, Bragadiru, Ilfov
Email
comenzi@cartonescu.ro
Tel
+40 722155788
16 aprilie 2022

Istoria cutiilor de carton. Cum au aparut ele si din ce sunt confectionate

O cutie de carton este o cutie sau un recipient, de obicei din carton și uneori din gips-carton ondulat. În ambalaje sunt folosite multe tipuri de ambalaje din carton.

Istoria cutiilor de carton. Cum au aparut ele si din ce sunt confectionate

Cutia de carton este un tip de ambalaj potrivit pentru alimente, produse farmaceutice, feronerie și multe alte tipuri de produse. Cutiile din carton pliabile sunt de obicei folosite pentru transport plat. Unele sunt, de asemenea, cu auto formare create de echipamente de mare viteză pentru formarea și închiderea cutiilor de carton.

Feluri

Carton aseptic

Cutiile de carton pentru lichide pot fi realizate din materiale laminate pentru ambalaje lichide, folie si polietilena. Majoritatea se bazează pe sisteme Tetra Pak sau SIG Combibloc. O opțiune este ca laminatul imprimat să fie livrat pe rolă. Rola de carton este tăiata și modelata într-un pachet. A doua opțiune este de a livra rulourile pre-asamblate la ambalator pentru utilizare și umplere. Sunt potrivite pentru tratamentul aseptic și sunt folosite pentru lapte, supă, suc și multe altele. Ambalajul din carton este mai ușor decât o cutie metalică de dimensiuni similare, dar mai greu de reciclat.

Carton ștanțat

Semnele cu acoperire superioară sunt adesea folosite pentru produse lichide, cum ar fi laptele, sucul etc. Folosesc carton și polietilenă sau altă hârtie rezistenta la lichide și uneori folie laminată. Majoritatea se deschid prin ruperea găurilor din spate și trăgând în sus. Unele dintre ele au gadgeturi care vă ajută să deschideți și să utilizați conținutul.

Istoria ambalajului

Istoria cutiei de carton datează din 1879 într-o fabrică din Brooklyn, New York, condusă de Robert Geier. Până în 1896, Compania Națională de Biscuiți a fost prima care a folosit cutii de carton pentru a împacheta biscuiții.
Următoarea dezvoltare a hârtiei pliate folosită la fabricarea cutiilor de carton a fost menționată de Dr. Winslow din Seattle, Washington în 1908, care a susținut că recipientele din carton pentru lapte au fost vândute în San Francisco și Los Angeles încă din 1906. Inventatorul acestui carton este GW. Maxwell. În 1915, John Van Warmer din Toledo, Ohio, a primit primul brevet pentru prima „sticlă de hârtie”, prima cutie pliată de reținere a laptelui. El îl numește „pachet curat”. Cutia de lapte este originală în sensul că poate fi pliată, lipită, umplută cu lapte și sigilată. La începutul anilor 1960, multe sisteme automatizate au apărut pentru a sprijini producția de procese repetitive. 

Formă

Desi are adesea forma unui cub, nu este neobisnuit sa gasesti cutii de carton care nu au unghiuri drepte si margini drepte. Acest lucru este valabil mai ales pentru ambalajele folosite pentru înghețată.
Sunt disponibile tetraedre și alte forme. Cutiile de carton cu secțiuni transversale hexagonale sau octogonale sunt uneori folosite pentru articole speciale.

Materiale

Cutiile de carton pot fi realizate din mai multe materiale: carton, duplex, kraft alb, reciclat și multe alte materiale plastice diferite sau material compozit. Unele sunt „hrănitoare” pentru contactul direct cu alimentele. Multe cutii de carton sunt făcute dintr-o singură bucată de carton. In functie de necesitate, acest carton poate fi cerat sau acoperit cu polietilena pentru a forma o bariera de umezeala. Acesta poate fi folosit pentru a stoca un produs lichid.

Design artistic

Interesant este că în anii 1980, cutiile cu copii dispăruți erau adesea tipărite pe cutii de lapte în Statele Unite, în speranța că cineva va recunoaște fotografia și va oferi informații poliției.

În concluzie

Containerele de transport obișnuite necesită imprimare și etichete pentru a identifica conținutul, pentru a oferi informații legale și de reglementare și pentru a trimite coduri de bare. Cutiile folosite pentru marketing, merchandising și puncte de vânzare au adesea o grafică ridicată care ajută la comunicarea conținutului. Unele cutii sunt concepute pentru a afișa conținutul raftului. Altele sunt concepute pentru a ajuta la distribuirea conținutului. Populare pentru rezistența, durabilitatea, ușurința, reciclabilitatea și rentabilitatea, cutiile de carton sunt folosite pentru a livra o varietate de articole. Datorită calității și siguranței ambalajelor în cutii de carton, acestea sunt utilizate pe scară largă în industria alimentară. Cutiile suportă presiunea care vine odată cu depozitarea.

Puteți comanda cutii de carton și materiale de ambalare de calitate pe cartonescu.ro

Contact

Str. Libertății, Bragadiru, Ilfov

+40 722 155 788

comenzi@cartonescu.ro

andreea@cartonescu.ro

Abonare

Aboneaza-te si primesti informatii despre noutati si promotii!

© amclightpack.ro. All Rights Reserved. Designed by HTML Codex